marți, 8 ianuarie 2013

balsam de rufe


Asta seara vreau sa vorbesc despre tipul pe care l-am vazut la supermarket .. Nu doar pentru faptul ca avea niste ochi iesiti din comun de frumosi, ci pentru faptul ca el insusi reprezenta un mister. Imi inspirase aerul de "nosatemaivadniciodata". Era 20:21, tin minte si ora exacta pentru ca mama ma suna in disperare sa nu cumva sa uit sa iau balsam de rufe de la magazinu din colt. Priveam flecmatica printre raioanele pline de oameni fiecare uitandu-se dupa ceva ieftin si de calitate. M-am oprit la raionul de detergenti, dero si intr-un final, balsam de rufe. Tineam minte ca imi spusese cum se numeste, dar imi scapa. Lapsusul ala m-a indemnat sa pun mana pe telefon si s-o sun. Pe langa tipetele obisnuite, ca la ora asta ma duc sa-i cumpar ce are nevoie si ca nu poate baga masina fara balsam de rufe, mi-a spus ca se afla fix la coltul rafturilor. In locul indicat de ea, vazusem un tip inalt intr-un tricou negru, uitandu-se pierdut pe rafturile imense, schimband din cand in cand priviri intre rafturi si o foaie micuta. Parea simpatic, chiar daca distanta dintre noi era de 3-4 m. Inainte sa-mi dau seama ca ma holbam de ceva vreme la tipul din fata mea, ma suna mama si incepe sa urle sa vin acasa mai repedee. M-am grabit si-am impins caruciorul mic cat de repede am putut si fara sa-mi dau seama s-a izbit de un corp facut din acelasi metal. Era caruciorul tipului cu ochi albastri. Ma simteam zbuciumata. Pentru doua clipe, am stat si m-am uitat in ochii lui, clipe in care si el mi-a raspuns la gest cu un zambet. Nu stiam daca sa spun scuze sau pur si simplu sa trec mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, inainte sa ma decid :
- Scuze, e vina mea. Nu ma uitam pe unde mergeam.
Si mi-a zambit din coltul gurii.Un zambet al dracului de dragut. Nu stiam ce sa fac mai intai, sa incerc cumva sa-mi opresc tremurul picioarelor sau sa-i raspund:
- Mnhu.. si eu am impins cca-caruciorul prea tarrrre.. i-am intors zambetul si mi-am dat parul dupa ureche. Tot ce se intamplase acum parea prea dintr-un scenariu de film. Inainte sa-mi dau seama cu ce film as putea asemana intamplarea, realizez ca tipul se aplecase dupa lucrurile noastre care cazusera din cosuletul sprijinit pe un suport special.
- Lasa-ma sa te ajut.. am spus rusinata de gestul pe care-l facusem mai devreme. Ne-am strans fiecare lucrurile, prin ale lui descoperisem si o spuma de barbierit, un gel de dus, niste mancare semipreparata si o cutie de boxeri. Lucruri tipici barbatesti, asa ca am banuit ca sta singur si avea in jur de 18-20 de ani. Evident si dupa aspectul fizic. Barba ii crescuse putin si avea ochii incercanati. Oricum, tot frumosi ramaneau.  Mi-am dat seama ca terminasem si m-am intins dupa o sticla cu un continut roz, fara sa-mi dau seama era un balsam desi eu nu cumparasem inca. Am simtit o usoara atingere. In timp ce eu ma apleasem dupa sticla si el facuse acelasi lucru. Simteam cum toata caldura corpului imi parasea fiecare locsor si se retragea in obraji. Rosisem.
-Scuze .. e al tau. i-am spus intinzandu-i sticla cu pricina.
Mi-a zambit si a pus sticla in cos. Imediat ce mi-am dat seama ca nu mai aveam nici-o resursa de a incepe o conversatie cu el, mi-am apucat caruciorul si m-am indreptat cu pasi scurti sa inhat un nenorocit de.. balsam de rufe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu