duminică, 26 august 2012

The vampire diaries.

Buuun . Nu voiam sa integrez in postul trecut ceea ce voiam sa povestesc aici. Ma rog, o mini poveste. E vorba de The Vampire Diaries. Intr-un cuvant mi se pare genial serialul ala. Pe o scara de la 1 la 10 i-as da nota 9. Da, ii dau 9 pentru ca exista niste mici greseli pe alocuri pe care,cred, ca producatorii au evitat sa le stearga sau sa refaca scena crezand ca sunt minore si ca telespectatorii nu vor observa. Eh, din pacate pentru ei s-au observat.Oricum, nimic nu poate fi perfect.
Povestea graviteaza in jurul unui oras numit Mystic Falls din Virginia. Orasul e plin de fenomene supranaturale de genul : vampiri, varcolaci, vrajitoare etc etc. Protagonistii serialului sunt Elena Gilbert (Nina Dobrev), Stefan Salvatore si fratele lui mai mare Damon Salvatore (Paul Wesley si respectiv Ian Somerhalder). Totul incepe cu povestea de dragoste dintre Elena si Stefan. Stefan este un vampir de 150 de ani ,dar in relatia dintre el si Elena, Stefan omite sa-i spuna acest important detaliu. Asta pana la punctul cand ,chiar nu stiu in ce episod, apare Damon si lasa sa iasa la suprafata secretul mult asteptat.La inceput Damon este prezentat drept bad boy. Pozeaza in ipostaza vampirului ucigator si nepasator de victimele pe care le lasa in urma. Dupa mai multe crime semnate Damon Salvatore din Mystic Falls, vampirul cu ochi albastri incearca s-o ucida pe Elena si s-o readuca la viata pe Katherine. Ambele tentative esuand lamentabil.Katherine Pirce ( Nina Dobrev) reprezinta pentru fratii Salvatore iubirea de mult pierduta si totodata, fenomenul care i-a transormat in vampiri. Desi intr-un episod ii marturiseste lui Damon ca ''mereu va vi vorba despre Stefan" si ca pe acesta il iubeste, producatoarea Julie Plec lasa sa se inteleaga ca Katherine i-a iubit pe amandoi. Si chiar asta s-a intamplat.
Cand intr-un final Elena se acomodeaza cu ideea ca exista vampiri in Mystic Falls si unul dintre ei este iubitul acesteia, apar mai multe personaje care intensifica actiunea. Elena afla ca este dublura malefica a Petrovei iar unul dintre vampirii originari,Klaus, o vaneaza pentru sangele ei. Acesta ajutand in creatia pentru hibrizi. (hibrizi = jumatate vampir, jumatate varcolac).
Si intr-un final, atractia principala (pentru mine): in anumite episoade, se poate observa cu usurinta chimia si atractia care se naste intre Elena si Damon atunci cand Stefan este plecat cu Niklaus pentru a-si plati datoria fata de acesta. (Damon este muscat de un varcolac iar muscatura este fatala,fiind nevoie de sangele unui vampir originar pentru a se vindeca).In tot acest timp, Stefan sufera o transformare ingrozitoare. Datorita sangelui uman, devine un vampir insetat de sange, gata sa ucida pe oricine,oricand si oriunde. De asemenea, si fratele cel mare,Damon, sufera niste schimbari de comportament. Acesta incepe sa simta lucruri puternice pentru iubita fratelui sau. Sentimentul de vina este superficial caci vorbim de baiatul rau al serialului. Desi la inceput, Elena refuza cu vehementa ideea de a simti ceva pentru Damon, cu timpul aceasta incepe sa-l iubeasca. Ajungand in situatia Katherinei de acum 100 si ceva de ani.  Pe tot parcursul sezonului 2 si 3, Damon se transforma intr-un vampir cu sentimente care este preocupat doar de viata Elenei. 
Cand intr-un final, Stefan gaseste o cale de a se elibera de Klaus, isi gaseste fosta prietena cu aceleasi sentimente pentru el, dar si pentru fratele acestuia. Elena este pusa in situatia de a alege intre cei doi frati,dorind totusi sa nu piarda pe nici-unul dintre ei. 
Asta a fost descierea oarecum non-fictionala. 
Atentia mea s-a focusat totusi pe relatia Delena (Damon & Elena ). Pur si simplu cred ca se potrivesc. Damon a intalnit-o prima data si i-a spus ce-si doreste defapt Elena de la viata("You want a love that conssumes you.You want passion and adventure.And even a little danger")lucruri de care isi da seama si Elena odata cu apropierea dintre ea si Damon. Stiu totusi ca si Stefan a salvat-o de la moarte, dar Damon a fost cel cu care s-a intalnit prima data. Totusi,idiotul de el,sau ma rog, scenaristul, a hotarat ca Damon s-o constranga si sa uite tot ce i-a spus in seara aceea. Anyway, finalul este acela ca Elena si Matt fac accident cu masina din cauza Rebecai (sora lui Klaus), iar Elena ii spune lui Stefan sa il salveze pe Matt,iar ea moare. Doctora care are grija de ea ,cand Jeremy(fratele Elenei) o aduce pe Elena la spital, de altfel o buna prietena a lor, ii introduce in corp sangele unui vampir. De aici, incepe transformarea unui om in vampir. Odata ce acesta moare si ii este injectat sange de vampir, el trebuie sa se hraneasca cu sange uman pentru a finaliza transformarea. In caz ca nu, omul moare. Oricum, peste tot se aude si se spune ca Elena va finaliza transformarea. Ceea ce ma enerveaza ca nu stiu este daca va ramane cu Stefan sau Damon,pentru ca odata ce devine vampir Elena isi aduce aminte de toate lucrurile pe care a fost fortata sa le uite. Toate lucurile pe care i le-a spus Damon. Si odata cu aceste amintiri, banuiesc ca sentimentele pentru Damon se vor intensifica.

Oricum ar fi, NU MAI AM RABDARE PANA PE 11 OCTOMBRIE! =))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu