duminică, 4 martie 2012

doar tu şi eu(2)

O siluetă uscăţică,cu mâini slabe şi-o tunsoare încărcată cu gel,îmbrăcată în haine exuberante şi costisitoare,într-o concordanţă cu nişte pantofi de piele negri,se plimbă aiurea între cei patru pereţi vopsiţi c-o culoare roşiatică şi mobilier corespunzător nuanţei .Nişte ochi osteniţi, încărcaţi de prea mult rimel îl privesc cu decepţie. Un oftat prelung îl întâmpină pe bărbat atunci când dă să iasă pe uşă, alături de un glas fin şi melodic:

-Unde pleci..?
Ochii căprui,negri şi aspri privesc silueta aşezată pe canapeaua cenuşie,acoperită de o bluză lărguţă ce-i scoteau în evidenţă liniile subţiri ale corpului,până la coapse.
-La o bere.
Fata îl priveşte pierdută şi dă din cap în semn de ,,bine’’.Uşa scoase un sunet supărător în contact cu urechea fetei,apoi o clipă de linişte deplină.Privea în gol tavanul iar prin mintea ei fugeau sute de gânduri cu privire la bărbatul ce ieşise pe uşă acum câteva secunde.. Cine era el?Nici ea nu ştia,doar persoana cu care locuia din pură serviabilitate.Sau pentru simplul fapt c-au în spate mulţi ani petrecuţi împreună.Cu paşi mici,se mişcă până în baie unde îşi demachie ochii încercănaţi şi obosiţi.Se aşzeă în pat,lăsând un parfumul unui tricou albastru bărbătesc ,să-i inunde nările cu fiecare respiraţie per secundă.

-Spune,tu crezi în noi .. jură .. că vom fi doi .. din noul glasul său melodios se făcea simţit în acea încăpere.Timpul se scurgea lafel de repede ca şi nisipul fin într-o clepsidră .. Ceasul bătea 2 şi jumătate noaptea iar bărbatul nu dădea semne c-ar veni înapoi la iubita sa .. Somnul se aşeză lângă şatenă,alungându-i  gândurile negre.Dar..
Uşa se auzi din nou,de data asta cu un zgomot mai puţin gălăgios dar nici nu se închise bine căci vaza în contact cu pardoseala,se sparse.Bărbatul îşi aruncă sacoul pe spătarul unui scaun din bucătărie,se aşeză şi-şi aprinse o ţigare.În pragul uşi silueta lăsată acum câteva ore,în urmă,îl ,,întâmpină’’ c-o privire cinică.Prezenţa ei nu se făcu simţită şi în auzul lui,aşa că se aşeză mai comod pe scaun,înspirând adânc fumul de ţigare.
Fără a mai scoate un cuvânt,şatena se îmbrăcă,încălţă şi la plecarea ei,lăsase doar zgomotul  de uşă izbită cu putere.Sunetul scos de flecurile tocurilor tocite,sunau a ecou pe strada pustie.Simţea briza seri de vară în spate şi inspiră adânc.
În faţa ei ,un băiat proeminent de vreo 20-24 de ani,brunet cu ochi negri şi-un zâmbet dulce peste care se aşeză un sărut lung alături de o îmbrăţişare caldă.Ochii lui o priveau cu o strălucire interminabilă iar ea continua să-l strângă în braţe ca şi cum nu i-ar fi dat drumul vreodată. 
-Doar tu şi eu..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu